Ena izmed jedi moje mame, ki sodi v moj nostalgični
nabor. Tako zelo, da nisem zadovoljna, če jo mama pripravi drugače, kot jo je
nekoč. Mama je namreč zelo ustvarjalna kuharica in nikoli jedi ne pripravi
enako. Posebej ne v novejših časih. Jaz pa si jedi iz majhnih časov zaželim
prav takšne, kot so bile takrat. In tele bučke sem pripravila na tak način. To
je najboljša omaka iz bučk za moj okus.
Za 4 osebe
olivno olje
1 velika bučka ali več manjših
1 čebula
3 stroki česna
1 manjša paprika
1 večji paradižnik
majaron
sol, poper
peteršilj
Bučko olupimo, izdolbemo semena (pri manjših ni treba)
in jo naribamo. Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, narezano papriko
in na lističe narezan česen. Dodamo na kockice narezan paradižnik in še malo
pražimo. Dodamo majaron in naribane bučke. Solimo in popramo. Premešamo,
pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju dvajset minut do pol ure. Proti koncu kuhe
dodamo še nasekljan peteršilj.
Tokrat smo jih jedli s polpeti in v ponvi spečenim krompirjem. Polpeti so lahko različni, vsi pripravljeni na mamin način. Iz mletega mesa, bučk, z mlado čebulo.
Tokrat smo jih jedli s polpeti in v ponvi spečenim krompirjem. Polpeti so lahko različni, vsi pripravljeni na mamin način. Iz mletega mesa, bučk, z mlado čebulo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar