petek, 12. julij 2013

Polpeti iz bučk

Izvrstna vegetarijanska različica polpetov. Ali pa, če ste pozabili kupiti meso in bi radi domače potešili z nečim podobnim, naredite polpete. Zaradi cvrenja v olju imajo podoben okus na zunaj, zato se tudi zapriseženi mesojedci veselo nadevajo s takšnimi polpeti.


Za 4 osebe
olivno olje
1 čebula
3 stroki česna
1 – 2 bučki (odvisno od velikosti)
2 kosa kruha
mleko
2 jajci
peteršilj
muškatni orešček
majaron
sol, poper
drobtine

Kruh narežemo na kocke in ga v skledi namočimo v toliko mleka, da se lepo vpije in ni odvečne tekočine. Na še hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo in pražimo. Dodamo na tanjše koleščke narezane bučke in na lističe narezan česen. Pražimo, ohladimo in dodamo v skledo k namočenemu kruhu. Vmešamo še jajca in začimbe. Dodamo toliko drobtin, da lahko iz zmesi oblikujemo polpete. Polpete spečemo na vročem olju iz obeh strani in jih polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.

Lahko jih pripravimo tudi z naribanimi svežimi bučkami, ki jih denemo neposredno v skledo k namočenemu kruhu. Brez praženja. Obe varianti sta super.

Ni komentarjev:

Objavite komentar