četrtek, 11. julij 2013

Štrudelj s kutino

Sem malo pogledala dol po blogu in videla, da že nekaj časa ni bilo sladice. Tale štrudelj imam še na zalogi izpred nekaj časa. Zavitek je sicer sladica, ki jo lahko pripravljamo z marsičim. Različnim sadjem ali skuto. Tokrat sem ga pripravila z vlečenim testom in vanj poleg kutin dodala še jabolka in breskve. Kutine same po sebi imajo nekoliko premočan okus, dodane drugim sadežem, pa dajo štrudlju nek zagoneten hruškasto citronski okus. Listnato testo je najbolj enostavno tisto sveže, že razvaljano.


4 jabolka
4 breskve
kandirana pomarančna lupinica
rozine
šilce ruma
vanilin sladkor
3 žlice sladkorja
kokosova mast
drobtine
sladkor v prahu

Vlečeno testo razpotegnemo na kuhinjsko krpo. Nanj najprej nakapljamo stopljeno kokosovo mast in posujemo drobtine. Nato pripravimo nadev iz predpripravljenih kutin, na tanke rezine narezanih jabolk, rezin breskev, nasekljane kandirane pomarančne lupinice, rozin, sladkorja, vaniljinega sladkorja  in malo ruma. Nadev naložimo na testo in ga zavijemo. Najprej zapognemo robove, potem ga zvijemo in previdno preložimo na pekač, obložen s peki papirjem. Namažemo ga s stopljeno kokosovo mastjo in ga pečemo tri četrt ure na 180 stopinjah. Spečenega potresemo s sladkorjem v prahu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar