V zamrzovalniku imam še vedno nekaj shrankov bučnega pireja in naribanih buč. Zaradi tega so gostje za nedeljsko kosilo dobili
za uvod bučno juho, za posladek pa biskvit iz buče. Najprej sem razmišljala o
štrudlu ali piti, pa se nisem odločila za nobeno izmed teh dveh sladic, ker smo
ju že imeli na jedilniku. Zato sem si omislila biskvit in po spletu pobrskala
za recepti. Najbolj mi je bil všeč tale, čeprav sem ga priredila po svoje. V
originalnem receptu so navadni sladkor, moka in olje, jaz pa sem jih zamenjala
za rjavi sladkor, kamutovo moko in oljčno olje. Rezultat je bil odličen, zato
priporočam pripravo takšnega biskvita, posebej, če imate na zalogi presežke
bučnega pireja.
4 jajca
150 g rjavega sladkorja
1 vrečka vaniljinega sladkorja
450 g bučnega pireja
260 g kamutove moke
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
cimet
ingver
ščepec soli
2 dl oljčnega olja
Najprej stepemo beljake. Rumenjake stepemo s
sladkorjem in vaniljo, dodamo cimet, ingver in ščepec soli. Vmešamo moko s
pecilnim praškom in sodo bikarbono. Dodamo bučni pire in oljčno olje ter vse
skupaj dobro premešamo. Na koncu previdno vmešamo še sneg. Maso vlijemo v
pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in jo pečemo približno 45 minut na
180 stopinjah. Po kakšnih dvajsetih minutah peke začnemo pogledovati v pečico,
če vrh biskvita ne rjavi preveč. V tem primeru na pekač položimo aluminjasto
folijo. Na koncu s konico noža ali zobotrebcem preverimo, če je biskvit že
pečen. Ohladimo ga na rešetki in ponudimo s sladko smetano. Tokrat sem v
smetano vmešala tudi vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo. Izjemna kombinacija.
Ni komentarjev:
Objavite komentar