Danes sem poskusila še s pripravo koruznega kruha
brez kvasa. Je pa ostalo bolj pri poskusu in vam ga ne svetujem (in zato je to bolj medblog). Polnozrnati, kamutov in pirin so namreč odlična možnost za
priložnosti, ko nimamo časa čakati na dvakratno vzhajanje zamešenega testa. Toda tale koruzni ni tisto, kar pročakujemo od kruha, je bolj peščene substance je in malo kompaktnejši od svoje kvašene različice. Moram priznati, da je kvašena boljša. Res pa je, da je v kvašeni najmanj polovico bele moke, tega pa sem
pripravljala samo iz koruzne. Naslednjič poskusim tako, da koruzno moko prej poparim, morda bo bolje. Vsekakor vam bom poročala o morebitni izboljšavi recepta (tako se izražajo tisti, ki ne zmorejo kaj več od poročanja, zato vam ponudim še pogled naprej).
500 g koruzne moke
1 vrečka pecilnega praška
6 dl vode (del lahko zamenjamo tudi z mlekom)
1 žlička soli
1 žlica sladkorja
2 žlici oljčnega olja
Vse sestavine zamešamo v rahlo tekoče testo.
Vlijemo ga v model in pečemo približno 45 minut na 180 stopinjah. To je vse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar