Tokrat je bilo v Odprti kuhinji kar nekaj receptov
z različnimi »bolj zdravimi« mokami. Mlajša hči se je lotila lahkih
beljakovinskih pirinih štručk. Bile so izjemne in so kaj hitro pošle.
500 g pirine moke
500 g skute
ščepec soli (lahko je nekoliko več, ker so bile
štručke za odtenek premalo slane)
1 vrečka pecilnega praška
1,5 dl mleka
150 g mešanice semen (tokrat smo jih pripravili
brez)
5 g masla ali kokosove maščobe
V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo
poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini, nato solimo, primešamo
pecilni prašek in mleko. Maso dobro zgnetemo, jo oblikujemo v daljšo štruco in
narežemo na približno petnajst enako velikih kosov, štručk. Štručke razporedimo
na pekač, premazan z maščobo ali obložen s pergamentnim papirjem. Pečemo jih
približno 25 minut pri 180 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar