sobota, 19. april 2014

Pirine štručke s skuto

Tokrat je bilo v Odprti kuhinji kar nekaj receptov z različnimi »bolj zdravimi« mokami. Mlajša hči se je lotila lahkih beljakovinskih pirinih štručk. Bile so izjemne in so kaj hitro pošle.


500 g pirine moke
500 g skute
ščepec soli (lahko je nekoliko več, ker so bile štručke za odtenek premalo slane)
1 vrečka pecilnega praška
1,5 dl mleka
150 g mešanice semen (tokrat smo jih pripravili brez)
5 g masla ali kokosove maščobe

V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini, nato solimo, primešamo pecilni prašek in mleko. Maso dobro zgnetemo, jo oblikujemo v daljšo štruco in narežemo na približno petnajst enako velikih kosov, štručk. Štručke razporedimo na pekač, premazan z maščobo ali obložen s pergamentnim papirjem. Pečemo jih približno 25 minut pri 180 stopinjah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar