sreda, 30. april 2014

Goveja vratovina v ponvi

Ko grem k lokalnemu mesarju v istrskem mestecu, nikoli ne vem s čim bom prišla iz mesnice. Zato, ker nima vedno vsega. Ker ima, kar pač ima. Zato mu vedno le povem, za kakšen način priprave rabim meso in mi priporoči najboljše. Danes sem ga prosila za nekaj voljnejšega, za pripravo na hitro. Dobila sem goveji collo, ki sem ga takoj ob prihodu domov marinirala z rožmarinom, soljo, poprom in oljčnim oljem. Na teflonski ponvi na hitro popečen po obeh straneh je bil izjemen. Ravno prav mehak in okusen. Kot je okusno še vse meso od lokalnih istrskih mesarjev.


zrezek vratovine mlade govedi na osebo
sol, poper
sveži lističi rožmarina
oljčno olje

Zrezke mariniramo v oljčnem olju, rožmarinu soli in popru. najbolje preko noči, če ne gre drugače pa bo dovolj tudi za dve uri. Na hitro jih popečemo na obeh straneh.

Poleg se odlično poda rožmarinov krompir pečen vponvi. Logistično je najenostavneje, če najprej spečemo krompir, ga predevamo na servirno posodo in nato še v isti posodi na hitro popečemo marinirano vratovino. Ponudimo s kozarčkom rdečega. Mi smo tokrat imeli bordojca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar