Ko grem k lokalnemu mesarju v istrskem mestecu,
nikoli ne vem s čim bom prišla iz mesnice. Zato, ker nima vedno vsega. Ker ima,
kar pač ima. Zato mu vedno le povem, za kakšen način priprave rabim meso in mi
priporoči najboljše. Danes sem ga prosila za nekaj voljnejšega, za pripravo na
hitro. Dobila sem goveji collo, ki sem ga takoj ob prihodu domov marinirala z
rožmarinom, soljo, poprom in oljčnim oljem. Na teflonski ponvi na hitro popečen
po obeh straneh je bil izjemen. Ravno prav mehak in okusen. Kot je okusno še
vse meso od lokalnih istrskih mesarjev.
zrezek vratovine mlade govedi na osebo
sol, poper
sveži lističi rožmarina
oljčno olje
Zrezke mariniramo v oljčnem olju, rožmarinu soli in
popru. najbolje preko noči, če ne gre drugače pa bo dovolj tudi za dve uri. Na
hitro jih popečemo na obeh straneh.
Poleg se odlično poda rožmarinov krompir pečen vponvi. Logistično je najenostavneje, če najprej spečemo krompir, ga predevamo
na servirno posodo in nato še v isti posodi na hitro popečemo marinirano
vratovino. Ponudimo s kozarčkom rdečega. Mi smo tokrat imeli bordojca.
Ni komentarjev:
Objavite komentar