ponedeljek, 21. april 2014

Pirina rižota s šparglji

Izjemno okusna in zdrava kombinacija pire, ki je vedno nekoliko al dente in mehkih, v ustih topečih se vrtnih špargljev. Zelo priporočam!


Za 4 osebe
oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
šopek vrtnih špargljev
320 g pire
640 ml vode
sol, poper, majaron
4 žlice sladke smetane
6 žlic naribanega parmezana
svež peteršilj

Špargljem odrežemo 3 – 4 cm vršička in ga denemo na stran. Odrežemo jim kakšen centimeter spodnjega dela, olupimo še kakšne tri centimetre spodnjega dela stebla in stebelca narežemo na centimeter dolge koščke. Na oljčnem olju steklasto prepražimo čebulo, dodamo narezana stebla špargljev in česen. Malo popražimo in dodamo še piro. Zalijemo z vodo in začinimo. Kuhamo kakšnih dvajset minut in dodamo še vršičke špargljev. Kuhamo še deset minut, da voda povre. Vmešamo smetano in nariban parmezan ter nasekljan peteršilj. Ponudimo s kozarcem belega suhega vina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar