ponedeljek, 21. april 2014

Puding iz prosene kaše

Kar dolgo sem brskala po spletu, da bi našla recept za omenjeno zdravo sladico. Večinoma sem našla različice, kjer se za pripravo uporabi tudi prašek za puding. Zato sem se lotila recepta kar sama in računala na to, da bo skuhana kaša sprijela vso tekočino v gostejšo zmes. Uporabila sem še bio trsni sladkor in burbonsko vaniljo za aromo. Skratka zdrava sladica tudi za tiste, ki imajo dieto kakšne vrste.
Po našem okusu lahko v puding vkuhamo tudi rozine, suhe slive, cimet, breskve iz kompota, pravzaprav karkoli, kar se nam lepo združi v mislih na končni okus na brbončicah.


Za 4 osebe
1 dl prosene kaše
5 dl mleka
1 vrečka sladkorja z burbonsko vaniljo
3 žlice trsnega sladkorja

Proseno kašo speremo s hladno vodo. Mleko zavremo in vanj vmešamo proseno kašo in obe vrsti sladkorja. Kuhljamo na majhnem ognju pol ure ob stalnem mešanju. Če imamo skledo, na katero se ne prijema (na primer s keramično oblogo), lahko pomešamo le vsake toliko časa. Pomembno je, da se mlečna kaša ne prime dna. Kašo predevamo v posodice, kjer se ohladi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar