ponedeljek, 19. oktober 2015

Jetrna pašteta

Pašteto je spekla prijateljica Eržebet, jo nadevala v manjše posodice in jih prinesla kot darilo. Pripravila jo je iz domačih piščancev, bila je res izjemna. Zato sem jo prosila za recept, da ga lahko delim na temle blogu.
Spodaj je recept s sestavinami iz prašičjega mesa, če pa boste delali piščančjo pašteto, uporabite piščančja jetra, piščančje mastno meso in piščančjo juho.


40 dag jeter
15 dag čebule
15 dag masti
20 dag slanine ali mastno svinjsko meso
5 dag masla
2 jajci
1 žlica moke
2 dcl goveje juhe (1/2 kocke)
moškatni orešček, majaron, poper
sol

Čebulo prepražimo na maščobi, dodamo narezana jetra in slanino. Posebej penasto umešamo maslo in jajci. Prepražena jetra zmiksamo z jajčno zmesjo. Dodamo še moko in juho, začinimo in po posolimo. Vse skupaj nadevamo v primerno veliko jensko posodo ali keramični pekač, ki ga prej obložimo s prekajeno slanino. Pečemo 1 uro pri 150 stopinjah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar