sobota, 3. oktober 2015

Korenčkovi trakovi

Ali korenčkove palčke, kakor jih je poimenovala kuharica. Postregla jih je k svinjski ribici, skupaj z bučnim pirejem.Tile trakovi so bili res izjemni. Smo pa že enkrat v tem blogu kuhali korenje v kombinaciji s pomarančo.




1 korenček na osebo
sok sveže stisnjene pomaranče
olivno olje z okusom pomaranče
vejica timijana
»Tri korenčke narežemo na približno pol cm ali še malo manj tanke palčke in jih kuhamo v soku sveže stisnjenega soka pomaranče, dokler se ves sok ne pokuha. Ko so suhe in tudi že pokuhane, jih še malo popražimo na olivcu z okusom pomaranče. Dodamo sem vejico timijana in pustimo v pokriti kozici, da so se topli korenčki še malo navzamejo timijanove arome. Uporabimo jih kot dekorativno in okusno prilogo k mesu.

Krožnik z mesom, korenčkom in pirejem malo dizajnersko okrasimo z balzamično kremo, ki se poda tako po videzu kot tudi po okusu.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar