Ali korenčkove palčke, kakor jih
je poimenovala kuharica. Postregla jih je k svinjski ribici, skupaj z bučnim
pirejem.Tile trakovi so bili res izjemni. Smo pa že enkrat v tem blogu kuhali korenje v kombinaciji s pomarančo.
1 korenček na osebo
sok sveže stisnjene pomaranče
olivno olje z okusom pomaranče
vejica timijana
»Tri korenčke narežemo na
približno pol cm ali še malo manj tanke palčke in jih kuhamo v soku sveže
stisnjenega soka pomaranče, dokler se ves sok ne pokuha. Ko so suhe in tudi že
pokuhane, jih še malo popražimo na olivcu z okusom pomaranče. Dodamo sem vejico
timijana in pustimo v pokriti kozici, da so se topli korenčki še malo navzamejo
timijanove arome. Uporabimo jih kot dekorativno in okusno prilogo k mesu.
Krožnik z mesom, korenčkom in pirejem
malo dizajnersko okrasimo z balzamično kremo, ki se poda tako po videzu kot
tudi po okusu.«
Ni komentarjev:
Objavite komentar