sobota, 3. oktober 2015

Svinjska ribica v timijanovi in gorčični srajčki

Svinjska ribica je bila glavi hod večerje, ki jo je za tri pripravila odlična kuharica. Najprej tris namazov, potem bučna juha, nato tale glavna jed in na koncu kostanjeva sladica. Vse recepte si lahko preberete, če malo poskrolate gor in dol po temle blogu. Objavljeni so vsi recepti tako, kot jih je zapisala naša gostiteljica.


svinjska ribica
maslo
čajna žlička svežega timijana
čajna žlička gorčičnih semen
»Dobro osušeno, nasoljeno in popoprano meso popečemo na maslu, na vsaki strani po 3 minute. Potem meso damo počivat v alu folijo. Medtem osmukamo in nasekljamo timijan in ga pomešamo z gorčičnimi semeni, drobljenimi v terilniku. Količina semen in timijana naj bo približno enaka, vsakega morda za čajno žličko. Preden damo meso ponovno v ponev na dokončanje priprave, ga natremo z mešanico timijana in gorčičnih semen. Spet popečemo na poljubni maščobi na vsaki strani po 2-3 minute, odvisno od debeline ribice in od tega, kako rožnato ali pač ne, imamo radi na krožniku.«
Svinjsko ribico je gostiteljica postregla s korenčkovimi trakovi in bučnim pirejem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar