Teta in stric gobar sta prinesla polno košaro različnih
gob. Tokrat se je omake za špagete lotil John, saj je imel v glavi točno predstavo,
kakšne špagete bi rad jedel. In v to (predstavo) se ne gre vmešavati z žensko
kuharsko roko, saj gotovo ne bi pripravila vsega po njegovem okusu, nerada pa
poslušam njegovo negodovanje, saj je za gobje jedi posebej občutljiv. No, ne
bom mu delala krivice, saj nikoli ne negoduje, pa tudi tistega »bom raje
pojedel zvečer« zadnja leta ne slišim več iz njegovih ust. Torej omako je
skuhal John, z vso ljubeznijo in okusom za gobje jedi.
Žal pa sem tokrat pozabila slikati njegovo
mojstrovino in sem uporabila eno starejšo sliko s fuži. Zato naj napišem: »Slika
je simbolična.«
Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
šalotka
čili
česen
gobe
Na oljčnem olju steklasto spražimo nasekljano
šalotko skupaj s čilijem (pazimo, da čebula ne porjavi!), dodamo na lističe
narezan česen in takoj nato še narezane gobe. Najprej vse skupaj popražimo,
nato pa dušimo v zaprti posodi kakšnih 15 minut. Ravno toliko, da nam zavre
voda in skuhamo špagete. Odcejene špagete vmešamo v gobovo omako, na krožnikih
pa jed še pokapljamo z boljšim oljčnim oljem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar