nedelja, 4. oktober 2015

Špargljevi smotuljci s pršutom na rdeče

Smotuljci so ena izmed oblik testenin v hrvaški Istri. Najbolj znana oblika so pljukanci in fuži, najdemo pa tudi reskice, fažole, smotuljce in najbrž še kakšno obliko. Testo za tele smotuljce je bilo pripravljeno s šparglji in je lepe sivo olivne barve. Če imajo testenine že svoj okus, si okoli omake ne moremo kaj dosti izmišljevati. Okus omake se mora prilegati testeninam.


Za 2 osebi
200 g testenin s šparglji
oljčno olje
3 dag pršuta ali zašinka
2 stroka česna
1 paradižnik
1 dl paradižnikove omake
sol, poper
sveža bazilika

Na oljčnem olju prepražimo pršut, dodamo na lističe narezan česen, pomešamo in poleg denemo še na kockice narezan paradižnik. Lahko so tudi četrtinke češnjevih. Premešamo in zalijemo s paradižnikovo omako, popramo, solimo in dodamo še lističe sveže bazilike. Pokrito kuhljamo kakšnih 10 minut, nato v omako stresemo odcejeno testenino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar