Smotuljci so ena izmed oblik testenin v hrvaški
Istri. Najbolj znana oblika so pljukanci in fuži, najdemo pa tudi reskice,
fažole, smotuljce in najbrž še kakšno obliko. Testo za tele smotuljce je bilo
pripravljeno s šparglji in je lepe sivo olivne barve. Če imajo testenine že
svoj okus, si okoli omake ne moremo kaj dosti izmišljevati. Okus omake se mora
prilegati testeninam.
Za 2 osebi
200 g testenin s šparglji
oljčno olje
3 dag pršuta ali zašinka
2 stroka česna
1 paradižnik
1 dl paradižnikove omake
sol, poper
sveža bazilika
Na oljčnem olju prepražimo pršut, dodamo na lističe
narezan česen, pomešamo in poleg denemo še na kockice narezan paradižnik. Lahko
so tudi četrtinke češnjevih. Premešamo in zalijemo s paradižnikovo omako,
popramo, solimo in dodamo še lističe sveže bazilike. Pokrito kuhljamo kakšnih
10 minut, nato v omako stresemo odcejeno testenino.
Ni komentarjev:
Objavite komentar