Na hitro zato, ker sem melancane in zelenjavo že prej spasirala v šalšo in jo shranila v hladilniku za
priložnost, ko ne bo časa za zamudno pripravo jajčevcev. Predpriprava je tako
vzela le kakšnih 20 minut časa, pol urni peki po tem pa se seveda nisem mogla
izogniti.
Če pa si želite pripraviti pravo grško musako, pa tudi lahko najdete recept v tem blogu. Pripravljala sem tudi že vegi različico, Vse so dobre.
Za 2 – 3 osebe
4 veliki krompirji
1 čebula
3 stroki česna
10 dag mlete govedine
oljčno olje
sol, poper
3 dl mleka
1 ½ žlice moke
Krompir olupimo, narežemo na tanke
rezine in skuhamo malo manj kot do mehkega. Na oljčnem olju prepražimo
nasekljano čebulo, česen in mleto meso. Popramo in solimo. Pol mleka zavremo in
vanj vmešamo polovico, v katero smo vmešali moko in ščep soli. Kuhljamo kakšnih
deset minut na majhnem ognju, da se bešamel zgosti.
Na pekač naložimo plast odcejenega
krompirja, praženega mesa, omake iz melancan in bešamela. Po vrhu naložimo
plast krompirja (da se bo hrustljavo zapekel – tega s je zaželel John). Pečemo
pol ure na 180 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar