O piščancu v smetanovi omaki, pa tudi o rdečempopru sem v tem blogu že pisala. O tej kombinaciji pa še ne. Mislim, da je piko
na i, poleg rdečega popra, tej jedi dala naribana limonina lupinica.
piščančji fileji
oljčno olje
poper, sol
sladka smetana
muškatni orešček
naribana limonina lupinica
rdeči poper
Piščančje fileje posolimo in popramo s sveže mletim
(črnim ali mešanim) poprom. Na oljčnem olju jih spečemo na obeh straneh.
(Spečemo sem napisala, ker mora biti perutnina vedno dobro prepečena.) Ponev
odstavimo z ognja, na pečeno meso vlijemo tekoče sladke smetane ter omako
začinimo z limonino lupinico in muškatnim oreščkom. Zrezke naložimo na
krožnike, jih prelijemo z omako in posujemo s po nekaj semeni rdečega popra.
Ni komentarjev:
Objavite komentar