torek, 13. oktober 2015

Piščanec z rdečim poprom

O piščancu v smetanovi omaki, pa tudi o rdečempopru sem v tem blogu že pisala. O tej kombinaciji pa še ne. Mislim, da je piko na i, poleg rdečega popra, tej jedi dala naribana limonina lupinica.


piščančji fileji
oljčno olje
poper, sol
sladka smetana
muškatni orešček
naribana limonina lupinica
rdeči poper

Piščančje fileje posolimo in popramo s sveže mletim (črnim ali mešanim) poprom. Na oljčnem olju jih spečemo na obeh straneh. (Spečemo sem napisala, ker mora biti perutnina vedno dobro prepečena.) Ponev odstavimo z ognja, na pečeno meso vlijemo tekoče sladke smetane ter omako začinimo z limonino lupinico in muškatnim oreščkom. Zrezke naložimo na krožnike, jih prelijemo z omako in posujemo s po nekaj semeni rdečega popra. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar