Imela sva še nekaj nadzrelih kakijev in nisva imela sladice. Torej
si je bilo treba zamisliti enostavno sladico s kakiji.
Tu sem želela napisati zgodbo o kakijih in kako sem se z njihovim
omamnim okusom srečala prvič v osnovni šoli pri pouku gospodinjstva, a sem
polistala po »živashranjuje« in našla, da sem to opisala že pri receptu za kakijevo marmelado.. Torej ne bom
ponavljala, ampak samo na kratko zapisala, kako sestaviti to sladico.
Pomembno je , da je kaki zrel, sladka smetana je najboljša sveža
(ne trajna), vaniljev sladoled pa tisti bel, brez pretirane vaniljeve arome.
Takšen je Ledov v Twice-u.
zrel kaki
sladka smetana
vaniljev sladoled
Na dno kozarca denemo kepico ali dve vaniljevega sladoleda, nanj
naložimo mehnko notranjost kakija in po vrhu stepeno sladko smetano. Omamno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar