Tokrat brez običajnega uvoda – beseda mi nikakor ne steče. Najbrž v
veselje prenekateremu bralcu, da preidemo takoj k temu, zaradi česar ste
naleteli na ta recept.
Morda pa bi vam zaupala samo to, da sem prvič, ko se pripravljala
to jed, vanjo dala preveč gob. Šitake so namreč precej močnega značilnega okusa
in prevelika količina jed pokvari. Preveč dobrega ni nikoli dobro. Zato bodite
previdni pri odmerjanju količin.
Za dve osebi
oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
2 gobi šitake
½ dl belega vina
200 g pire
sol, poper
peteršilj
žlica masla
½ dl sladke smetane
parmezan
Nasekljano čebulo prepražimo na oljčnem olju, dodamo na lističe
narezan česen in prav tako na lističe narezane gobe. Posodo pokrijemo s pokrovko in dušimo pet
minut, zalijemo z belim vinom, premešamo in dušimo še nekaj minut. Dodamo piro,
zalijemo s primerno količino vode (1:1). Solimo, popramo in dodamo pol
nasekljanega peteršilja. Kuhamo pol ure, na koncu vmešamo še maslo, sladko
smetano, preostanek peteršilja in na drobno nariban parmezan. Dobro premešamo
in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar