sobota, 29. november 2014

Rostbif iz ponve

Rostbif smo v tem blogu že pripravljali na žaru, v ponvi še ne. Gostom je bila danes posebej všeč skorjica, ki se je lepo zapekla, sredica pa je ostala rdeča. Meso je bilo mehko in voljno. Torej ni nujno, da je ravno pljučna, če vam mesar odreže lep kos rostbifa, ki je mimogrede pol cenejši. Pomembno je le, da ga denemo v paco, bolje za nekaj dni. Tale naš je bil zaradi pozne odločitve o kosilu v paci kakšnih šest ur. Pa je kljub temu bil odličen.


zrezki rostbifa
sol
poper
oljčno olje

Zrezke posolimo, popramo, namažemo z oljčnim oljem in zapremo v polivinilno vrečko tako, da iztisnem zrak. Marinirajo naj se dva dni, če ne gre drugače, bo dovolj nekaj ur. Na ponev kanemo nekaj oljčnega olja. Na segretem na hitro opečemo rostbif po obeh straneh. Pred serviranjem naj se na krožniku spočije za kakšno minuto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar