Rostbif smo v tem blogu že pripravljali na žaru, v ponvi še ne.
Gostom je bila danes posebej všeč skorjica, ki se je lepo zapekla, sredica pa
je ostala rdeča. Meso je bilo mehko in voljno. Torej ni nujno, da je ravno
pljučna, če vam mesar odreže lep kos rostbifa, ki je mimogrede pol cenejši.
Pomembno je le, da ga denemo v paco, bolje za nekaj dni. Tale naš je bil zaradi
pozne odločitve o kosilu v paci kakšnih šest ur. Pa je kljub temu bil odličen.
zrezki rostbifa
sol
poper
oljčno olje
Zrezke posolimo, popramo, namažemo z oljčnim oljem in zapremo v
polivinilno vrečko tako, da iztisnem zrak. Marinirajo naj se dva dni, če ne gre
drugače, bo dovolj nekaj ur. Na ponev kanemo nekaj oljčnega olja. Na segretem
na hitro opečemo rostbif po obeh straneh. Pred serviranjem naj se na krožniku
spočije za kakšno minuto.
Ni komentarjev:
Objavite komentar