ponedeljek, 24. november 2014

Pohane marele

Dežnikarice. Z Johnom sva bila prav presenečena, ko sva koncem novembra še našla dežnikarice, čeprav v Istri. Kasneje sva v gobarskih vodičih prebrala, da to ni nič posebnega. Novembra se jih še najde.
Doslej sva jih pripravljala pečene na oljčnem olju, danes pa sva jih panirala. Pravzaprav jih je paniral John, jaz sem samo pripravila tri pomake in mu razložila, kako se to počne. Svojo nalogo je opravil odlično. Se je pa naloge lotil zelo vestno in natančno. Pravi, da so tako pripravljene marele zanj najboljše.


dežnikarice
sol
moka
jajce
drobtine
oljčno olje

Pri dežnikaricah uporabimo samo klobuke. Če jih želimo panirati, jih razrežemo na manjše kose. Majhne klobuke na pol, večje na četrtine. Najprej jih rahlo posolimo, potem pa povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Ocvremo jih v oljčnem olju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar