Dežnikarice. Z Johnom sva bila prav presenečena, ko sva koncem
novembra še našla dežnikarice, čeprav v Istri. Kasneje sva v gobarskih vodičih
prebrala, da to ni nič posebnega. Novembra se jih še najde.
Doslej sva jih pripravljala pečene na oljčnem olju, danes pa sva
jih panirala. Pravzaprav jih je paniral John, jaz sem samo pripravila tri
pomake in mu razložila, kako se to počne. Svojo nalogo je opravil odlično. Se
je pa naloge lotil zelo vestno in natančno. Pravi, da so tako pripravljene
marele zanj najboljše.
dežnikarice
sol
moka
jajce
drobtine
oljčno olje
Pri dežnikaricah uporabimo samo klobuke. Če jih želimo panirati,
jih razrežemo na manjše kose. Majhne klobuke na pol, večje na četrtine. Najprej
jih rahlo posolimo, potem pa povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu
in na koncu v drobtinah. Ocvremo jih v oljčnem olju.
Ni komentarjev:
Objavite komentar