sobota, 29. november 2014

Tartufi z orehi in konjakom

Pravzaprav bi moralo pisati čokoladni tartufi z orehi in konjakom, pa bi bilo predolgo. Zadnje čase mi nekako pašejo orehi. V sladoledu (mövenpickov maple with walnuts), čokoladi (odlična je merkatorjeva čokolada s figami in orehi, pa v piškotih (najboljši so pečjakovi masleni orehovi rogljiči) in domačih keksih (domač prijatelj moje stare mame). Danes sem naredila še poskus s čokoladnimi gomoljikami. Izvrstno. S kozarcem konjaka in brez cigare.
Recept je podoben osnovnemu za čokoladne trufle, le da je dodano malo več smetane, ker orehi nekoliko zgostijo maso.


150 g temne čokolade (nad 70%)
100 ml sladke smetane
2 žlici konjaka
50 g orehov
grenak kakav v prahu
Čokolado raztopimo v smetani v bain-marie ali pa kar v mikrovalovki, kar je seveda bolj praktično. V obeh primerih pazimo, da čokolade ne segrejemo preveč, ker v tem primeru postane nekako židka. V maso zamešamo konjak, dodamo nasekljane orehe (ne predrobno) in pokrito denemo v hladilnik za kakšni dve uri. Z žličko oblikujemo tartufe, jih povaljamo po kakavu in polagamo v papirne modelčke za pralineje. Hranimo jih v hladilniku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar