nedelja, 19. maj 2013

Čokoladni puding

Narejen doma. Recept sem dobila od bivše sodelavke, tiste iste, od katere je zapisan tudi recept za zamorčka v srajčki. Prebirala je bloge, našla tiste nostalgične o pudingu iz vrečke in mi poslala tega ter poleg zapisala, da je mnogo boljši. In res je. Danes preizkušeno!



½ l mleka
40 g jedilnega škroba
3 žlice sladkorja
Ščepec soli
1 jajce
60 g jedilne čokolade

Škrob razžvrkljamo v decilitru hladnega mleka. Raztopimo čokolado. Stepemo beljak. Preostalo mleko skupaj s soljo in sladkorjem zavremo. Vanj najprej z metlico vmešamo škrobovo zmes, nato še stopljeno čokolado. Ob stalnem mešanju počakamo, da zmes zavre in se zgosti. Potem dobro vmešamo še rumenjak in stepen beljak. Nalijemo v skodelice in počakamo, da se ohladi. Postrežemo s stepeno smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar