Polpete lahko pripravimo iz marsičesa. Zelenjave
(bučk, jajčevcev, špinače, blitve), zelišč, mletega mesa (to je najbolj
klasična različica) ali pa sira ali mesnin, ki jih vmešamo v osnovno maso.
Tokrat sem imela na razpolago samo nekaj slanine, ki je rešila domače kosilo.
10 dkg slanine
1 čebula
bel kruh
mleko
jajce
majaron
3 vejice peteršilja
muškatni orešček
poper
krušne drobtine
malo moke
olivno olje
Kruh namočimo v mleku. Na olivnem olju prepražimo
na tenke trakove narezano slanino in sesekljano čebulo. Prepraženo zamešamo v
namočen kruh, dodamo jajce, peteršilj in ostale začimbe. Premesimo in dodamo še
drobtine, toliko, da dobimo primerno gostoto za oblikovanje polpetov. Polpete
še povaljamo v moki in jih ocvremo na olivnem olju. Ocvrte najprej položimo na
kuhinjski papir, da popije odvečno maščobo. To je vse.
Če se boste spraševali, kaj je na sliki za njima. Ajdova kaša z jurčki.
Če se boste spraševali, kaj je na sliki za njima. Ajdova kaša z jurčki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar