ponedeljek, 13. maj 2013

Kumarična omaka


Vsake toliko si zaželim kumarične omake, takšne kot smo jo jedli doma. Nimam kakšnega posebnega recepta, kuham po spominu. Takole gre.


kumarica ali dve
olivno olje
1 čebula
sveža vejica kopra
sol, poper
malo mleka

Na olivnem olju prepražimo čebulo, narezano na polovične kolobarčke. Dodamo olupljene in narezane kumarice. Pomešamo, dodamo nasekljane koprove lističe, popopramo in posolimo. Kuhamo dokler kumarice niso kuhane. Tako mi je vedno rekla mama. Lep nasvet sem si vedno rekla, kako pa naj vem, kdaj so kuhane! Torej kuhajte toliko časa, da vam bodo všeč. Na koncu lahko dodate še kanček mleka, da bo omaka boljša. Nekateri dodajajo tudi kislo smetano.
Ponudimo s krompirjem, najboljši za to kombinacijo je pire. Zraven lepo gredo polpeti iz mlete govedine.

Op. Pomembno je da so čvrste in ne grenke. Kumarice namreč. Grenkobo preverimo tako, da odrežemo vršiček in kumarico poskusimo. Če je grenka je ne uporabimo za kuhanje, da si ne pokvarimo spomina na to čudovito zelenjavo. Lahko jo porabimo npr. za kakšno obrazno masko, zase ali za moža. Oba bosta lepša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar