torek, 21. maj 2013

Fritaja s šparglji in panceto

Istrska jed z divjimi šparglji in domačo panceto. Pripravimo jo podobno, kot tisto »navadno« s šparglji, le da na začetku na vročem olivnem olju hrustljavo zapečemo panceto. Lahko uporabimo tudi pršut ali slanino.




panceta
šparglji (najboljši so divji)
2 jajčki na osebo
olivno olje
sol
poper
belo vino ali voda

Divje šparglje narežemo na centimetrske koščke, le mehke vršičke pustimo nekoliko daljše. Panceto narežemo na tanke trakove. Na vročem olivnem olju hrustljavo popečemo slanino. Poberemo jo iz ponve in shranimo ob strani. Nato na isto olje denemo najprej narezana steblca in zalijemo z malo belega vina ali vode. Popopramo. Kuhljamo kakšnih deset minut, toliko da voda povre. Potem dodamo še vršičke in premešamo. Vmešamo še s soljo  razžvrkljana jajčka in hrustljavo panceto. Premešamo in pazimo, da se jajčka ne zapečejo povsem.
Upam, da niste pozabili prej v trgovino po bel primorski kruh. Brez njega ne gre. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar