panceta
šparglji (najboljši so divji)
šparglji (najboljši so divji)
2 jajčki na osebo
olivno olje
sol
poper
belo vino ali voda
belo vino ali voda
Divje šparglje narežemo na centimetrske koščke, le mehke vršičke pustimo nekoliko daljše. Panceto narežemo na tanke trakove. Na vročem olivnem olju hrustljavo popečemo slanino. Poberemo jo iz ponve in shranimo ob strani. Nato na isto olje denemo najprej narezana steblca in zalijemo z malo belega vina ali vode. Popopramo. Kuhljamo kakšnih deset minut, toliko da voda povre. Potem dodamo še vršičke in premešamo. Vmešamo še s soljo razžvrkljana jajčka in hrustljavo panceto. Premešamo in pazimo, da se jajčka ne zapečejo povsem.
Upam, da niste pozabili prej v trgovino po bel primorski kruh. Brez njega ne gre.
Upam, da niste pozabili prej v trgovino po bel primorski kruh. Brez njega ne gre.
Ni komentarjev:
Objavite komentar