sreda, 22. maj 2013

Španska tortilja

Krompirjeva. Recept je zapisan v skype chatu, prispel naravnost iz Kastilje La Mancha. Zapisan je v mladinsko fonetičnem slogu, da ne bi kdo pomislil, da je kakšen google translate. Slika je iz taiste pokrajine, natančneje, posneta je v gostoljubni hiši v kraju La Puebla de Montalban.


najprej daš gret olje olivno
veliko
da se krompirji potopijo
narežeš par velikih krompirjev
ene 4
in eno čebulo
narežeš krompir na iregularne kose
ne vem s čim primerjat te kose
in ko je olje vroče
daš krompir
ko vidš da je že narjen
daš čebulo
ko krompir začne postajat rjav
n še rjav!
uzameš ven
iz olja z nečim k ma lukne
da olje ostane v ponvi
ene štir jajca razvrklaš
aja pa že sproti soliš
in probaš da je prou slano
no in ta jajca zmešaš z krompirjem in čebulo
odliješ olje iz ponve
pustiš sam tok da se ne prime
no in streseš v ponev vse skupi
ogenj mora bit skos močen
pustiš ene 20 sekund
al pa 30
ker se zelo hito nardi
pokriješ s krožnikom
in obrneš
da tortilja ostane na krožniku
pazljivo jo daš v ponev
da se še z druge strani nardi
ne sme se zažgat
če še ni narjena dobr ponoviš postopek
boljša je če nekaj časa stoji preden se je
še boljša pa je naslednji dan
po mojem okusu
a jo boš delala?

Ni komentarjev:

Objavite komentar