Meso sva dobila v bližnji mesnici (v hrvaški
Istri). Kot sem že zapisala v enem izmed blogov, ima tam hrana še vedno okus.
Tudi meso. Prijazen mesar nam vedno odreže pravi kos mesa. Še nikoli nas ni
razočaral, bilo je pravo za kuharski namen in izjemno okusno. Tokrat sva ob
koncu nakupa dobila še majhen račun. »Evo još Linića«, se je prijazno nasmehnil
naš mesar. »Liniča« smo po novem dobili tudi v ribarnici, kiosku Glasa Istre,
le na tržnici pri branjevkah ne. Njim najbrž ni treba.
goveji zrezki
olivno olje
sol
sveže mlet poper
po želji majhen krompirček za zgostitev
Zrezke najprej na hitro popečemo po obeh straneh na
olivnem olju. Posolimo, popopramo in zalijemo z vodo. Če želimo gostejšo omako
vanjo naribamo na majhno še olupljen krompirček. Če ne, pa pač ne. Tudi
redkejša je dobra. Čas kuhanja je odvisen od mesa. Tile so bili odlično mehki
po dobrih dvajsetih minutah. Redeče meso, rdeče vino. Midva sva si privoščila
merlot.
Ni komentarjev:
Objavite komentar