torek, 7. maj 2013

Poprovi zrezki

Poprovih zrezkov se spomnim iz mamine, domače kuhinje. Le recept sem malo priredila. Včasih so omako zgoščevali z moko. Mama je včasih niti ni zgostila in jo nežno polila po polobli riža, oblikovane z zajemalko, ki ga je skuhala v osoljeni  vodi z dodatkom pol čebule, prebodene z nageljnovimi žbicami. Jaz sem omako zgostila z naribanim krompirjem (to rada počnem zadnje čase, ker je gotovo lažje kot prežganje). Poleg pa nisem ponudila riža, ampak v ponvi pečen krompir, tokrat s svežimi listi pomladnega rožmarina.
Meso sva dobila v bližnji mesnici (v hrvaški Istri). Kot sem že zapisala v enem izmed blogov, ima tam hrana še vedno okus. Tudi meso. Prijazen mesar nam vedno odreže pravi kos mesa. Še nikoli nas ni razočaral, bilo je pravo za kuharski namen in izjemno okusno. Tokrat sva ob koncu nakupa dobila še majhen račun. »Evo još Linića«, se je prijazno nasmehnil naš mesar. »Liniča« smo po novem dobili tudi v ribarnici, kiosku Glasa Istre, le na tržnici pri branjevkah ne. Njim najbrž ni treba.


goveji zrezki
olivno olje
sol
sveže mlet poper
po želji majhen krompirček za zgostitev

Zrezke najprej na hitro popečemo po obeh straneh na olivnem olju. Posolimo, popopramo in zalijemo z vodo. Če želimo gostejšo omako vanjo naribamo na majhno še olupljen krompirček. Če ne, pa pač ne. Tudi redkejša je dobra. Čas kuhanja je odvisen od mesa. Tile so bili odlično mehki po dobrih dvajsetih minutah. Redeče meso, rdeče vino. Midva sva si privoščila merlot.

Ni komentarjev:

Objavite komentar