nedelja, 24. maj 2020

Goveji zrezki v omaki iz suhih jurčkov


Na zalogi smo imeli še nekaj posušenih jurčkov. Lepih kosov, iz zdravih sočnih primerkov. In bili so goveji zrezki, skuhani v običajni poprovi omaki.


oljčno olje
zrezki mlade govedine
poper, sol
lahko malo gorčice
lahko krompir za zgostitev
suhi jurčki
šalotka
česen
majaron
peteršilj

Goveje zrezke popramo (in namažemo z gorčico) po eni strani. V vročem oljčnem olju jih popečemo iz obeh strani – najprej na strani brez obloge. Zrezke zalijemo z vodo, posolimo in kuhljamo vsaj eno uro, lahko tudi dve, glavno je, da so ob koncu kuhe povsem mehki. V omako lahko nekje na sredi kuhe dodamo nariban krompir za zgostitev.
Jurčke namočimo v vodi, toliko da so prekriti. Na oljčnem olju, (ki mu lahko dodamo malce masla), prepražimo nasekljano šalotko in na lističe narezan česen, dodamo namočene jurčke, pomešamo, dodamo še sol, poper, majaron in nasekljan peteršilj, še enkrat pomešamo in zalijemo z vodo, v kateri so se namakali jurčki. Kuhamo jih 20 minut, nato jih dodamo k zrezkom in vse skupaj kuhamo še 10 minut.
Postrežemo s pire krompirjem ali širokimi rezanci. Lahko tudi z rižem. Kakor nam pač paše.

Ni komentarjev:

Objavite komentar