Na zalogi smo imeli še nekaj posušenih jurčkov. Lepih
kosov, iz zdravih sočnih primerkov. In bili so goveji zrezki, skuhani v
običajni poprovi omaki.
oljčno olje
zrezki mlade govedine
poper, sol
lahko malo gorčice
lahko krompir za zgostitev
suhi jurčki
šalotka
česen
majaron
peteršilj
Goveje zrezke popramo (in namažemo z gorčico) po eni
strani. V vročem oljčnem olju jih popečemo iz obeh strani – najprej na strani brez
obloge. Zrezke zalijemo z vodo, posolimo in kuhljamo vsaj eno uro, lahko tudi
dve, glavno je, da so ob koncu kuhe povsem mehki. V omako lahko nekje na sredi
kuhe dodamo nariban krompir za zgostitev.
Jurčke namočimo v vodi, toliko da so prekriti. Na oljčnem
olju, (ki mu lahko dodamo malce masla), prepražimo nasekljano šalotko in na
lističe narezan česen, dodamo namočene jurčke, pomešamo, dodamo še sol, poper,
majaron in nasekljan peteršilj, še enkrat pomešamo in zalijemo z vodo, v kateri
so se namakali jurčki. Kuhamo jih 20 minut, nato jih dodamo k zrezkom in vse
skupaj kuhamo še 10 minut.
Postrežemo s pire krompirjem ali širokimi rezanci.
Lahko tudi z rižem. Kakor nam pač paše.
Ni komentarjev:
Objavite komentar