Idejo za to preprosto jed sem dobila, ko jo je Jaimie
pripravljal v svojih popotovanjih po Italiji z enim od požrešnih Italijanov Gennarom
Contaldom. Preprosta kuhinja mi je precej bliže, kot haute cuisine, je polna okusov in ima dušo. Z visoko kuhinjo ni nič
narobe, le da mora biti res na visoki ravni, torej res vrhunska. Ne vem več iz
katere italijanske regije izvira ta recept, mislim pa da nekje bolj iz juga škornja,
kjer so jedi v cucini poveri res
preproste, narejene iz surovin, ki so jih imeli na razpolago.
Uporabila sem mešan sveže strt poper, ki sem mu
dodala še bengalskega. Slednjega mi je prijateljica, ki je tokrat ne bom
imenovala, prinesla iz koseške tržnice, tja je šla ponj po napotilu tretjega prijatelja,
ki prisega na afrodizialne učinke te začimbe. Bojda ji ga je enkrat celo
podtaknil v ponujeno jed. A je učinek izostal.
špageti
oljčno olje
poper
pecorino ali parmezan
Kuhane in odcejene špagete pokapljamo z oljčnim
oljem, posujemo s sveže mletim poprom (najbolje, da ga zdrobimo v možnarju) in
naribanim sirom. Vse skupaj premešamo in postrežemo. S kozarčkom vina. Tokrat
ne bi predpisala barve, ker gre zraven vse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar