nedelja, 3. maj 2020

Špageti poper in sir


Idejo za to preprosto jed sem dobila, ko jo je Jaimie pripravljal v svojih popotovanjih po Italiji z enim od požrešnih Italijanov Gennarom Contaldom. Preprosta kuhinja mi je precej bliže, kot haute cuisine, je polna okusov in ima dušo. Z visoko kuhinjo ni nič narobe, le da mora biti res na visoki ravni, torej res vrhunska. Ne vem več iz katere italijanske regije izvira ta recept, mislim pa da nekje bolj iz juga škornja, kjer so jedi v cucini poveri res preproste, narejene iz surovin, ki so jih imeli na razpolago.
Uporabila sem mešan sveže strt poper, ki sem mu dodala še bengalskega. Slednjega mi je prijateljica, ki je tokrat ne bom imenovala, prinesla iz koseške tržnice, tja je šla ponj po napotilu tretjega prijatelja, ki prisega na afrodizialne učinke te začimbe. Bojda ji ga je enkrat celo podtaknil v ponujeno jed. A je učinek izostal.


špageti
oljčno olje
poper
pecorino ali parmezan

Kuhane in odcejene špagete pokapljamo z oljčnim oljem, posujemo s sveže mletim poprom (najbolje, da ga zdrobimo v možnarju) in naribanim sirom. Vse skupaj premešamo in postrežemo. S kozarčkom vina. Tokrat ne bi predpisala barve, ker gre zraven vse.

Ni komentarjev:

Objavite komentar