Za zajtrk običajno jem doma spečen kruh z maslom in
marmelado. Občasno si privoščim tudi kakšen rogljiček, najraje polnozrnatega.
Rogljički pa so najboljši sveži ali vsaj tako pripravljeni, da dajo občutek
svežine. Za slednje je treba še sveže zamrzniti in jih odtaliti najprej z mikrovalovi,
potem še s pečico. Enako počnem s kruhom, tistim kupljenim in doma spečenim. Nimam
rada namreč kruha z vonjem, brez občutka svežine.
V času, ko ostajamo doma nam lahko prinesejo nekaj raznolikosti
v naš vsakdan. Običajno spečem poln pekač rogljičkov in preostanek od tistih, ki
jih ne pojemo takoj, še sveže pečene zamrznem. Tistega dne, ko si jih spet
zaželimo, jih denem na kratko v mikrovalovko in potem še za 2 minuti pod gril.
Pečjakovi rogljički
Rogljičke razprostremo po peki papirju in jih še
zamrznjene denemo še v hladno pečico, ki smo jo nastavili na 180 stopinj.
Opazujemo jih res pozorno, kajti ne smemo zamuditi trenutka, ko postanejo zlato
rumeni, takrat preko njih pogrnemo alu folijo in jih pečemo do konca. Težko vam
tu zapišem kakšne minute pečenja, vse je odvisno od pečice, pa tudi od vašega
okusa za rogljičke. Jaz imam raje še blede in puhaste, nekateri si želijo bolj
rjavo zapečenih.
Ni komentarjev:
Objavite komentar