nedelja, 3. maj 2020

Pečjakovi rogljički


Za zajtrk običajno jem doma spečen kruh z maslom in marmelado. Občasno si privoščim tudi kakšen rogljiček, najraje polnozrnatega. Rogljički pa so najboljši sveži ali vsaj tako pripravljeni, da dajo občutek svežine. Za slednje je treba še sveže zamrzniti in jih odtaliti najprej z mikrovalovi, potem še s pečico. Enako počnem s kruhom, tistim kupljenim in doma spečenim. Nimam rada namreč kruha z vonjem, brez občutka svežine.
V času, ko ostajamo doma nam lahko prinesejo nekaj raznolikosti v naš vsakdan. Običajno spečem poln pekač rogljičkov in preostanek od tistih, ki jih ne pojemo takoj, še sveže pečene zamrznem. Tistega dne, ko si jih spet zaželimo, jih denem na kratko v mikrovalovko in potem še za 2 minuti pod gril.


Pečjakovi rogljički

Rogljičke razprostremo po peki papirju in jih še zamrznjene denemo še v hladno pečico, ki smo jo nastavili na 180 stopinj. Opazujemo jih res pozorno, kajti ne smemo zamuditi trenutka, ko postanejo zlato rumeni, takrat preko njih pogrnemo alu folijo in jih pečemo do konca. Težko vam tu zapišem kakšne minute pečenja, vse je odvisno od pečice, pa tudi od vašega okusa za rogljičke. Jaz imam raje še blede in puhaste, nekateri si želijo bolj rjavo zapečenih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar