nedelja, 24. maj 2020

Piščančji zrezek z rožmarinom


Vonj in okus rožmarina sta nekaj posebnega. Tudi njegove sestavine bojda vplivajo na boljšo sposobnost pomnjenja. Kot orehi, ali pa Ginko Biloba.
Običajno takšne zrezke pripravim z malce smetane. Tokrat je nisem imela, zato sem omako ponaredila iz moke in mleka.


oljčno olje
sveži rožmarin
poper sol
mozarella v lističih
muškatni orešček
lahko sladka smetana ali
lahko mleko, kosem masla in žlička moke

Piščančje zrezke po vrhu malce posolimo, popramo s sveže mletim poprom in nanje denemo lističe svežega rožmarina. Položimo jih v vroče oljčno olje s popoprano stranjo navzgor. Pečemo jih na prvi strani dokler ne vidimo, da so več kot do polovice pečeni, potem jih obrnemo in še na drugo stran naložimo sveži rožmarin. Piščanec se mora dobro prepeči, na sredini ne sme biti več rožnate barve. Ko so pečeni nanje denemo lističe sira in naribamo muškatnega oreščka ter pokrijemo s pokrovko toliko, da se sir zmehča. Zrezki so gotovi, odvisno od okusa je, če jih postrežemo kar tako. Lahko jih zalijemo s sladko smetano, da se pomeša s sokovi omake zrezkov. Lahko pa zrezke preložimo na krožnik, na sokove denemo žličko moke in malce masla in zalijemo s primerno količino mleka, da dobimo omako, podobno smetanovi.
Zraven gre najbolje pire krompir.


Ni komentarjev:

Objavite komentar