nedelja, 3. maj 2020

Regrat z domačega vrta


V tem blogu sem že enkrat predstavila regratovo solato, takrat z jajcem in slanino. Tokrat sem ga skupaj s trobenticami nabrala na domačem vrtu v začetku obdobja, ko smo ostali doma in nisem odšla prav pogosto v trgovino. Poleg me regrat v trgovini nikoli ne vleče, ker se ne ve, kje je bil nabran


regrat.
cvetovi trobentic (če jih imamo)
2 krompirja
česen
ocvirki
sol
bučno olje
kis

Na očiščen in opran regrat narežemo še vroč kuhan krompir (tokrat sem ga kuhala v oblicah, v prejšnjem receptu pa v lupini, obe varianti sta mogoči). Dodamo na drobno nasekljan česen, posolimo, po krompirju in solati polijemo bučno olje in dodamo kis po okusu. Kis lahko prej zmešamo z nekaj škrobne vode, v kateri se je kuhal krompir (če smo ga pripravljali v oblicah). Premešamo, zabelimo s prepražimo ocvirki in okrasimo s trobenticami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar