V tem blogu sem že enkrat predstavila regratovo
solato, takrat z jajcem in slanino. Tokrat sem ga skupaj s trobenticami nabrala
na domačem vrtu v začetku obdobja, ko smo ostali doma in nisem odšla prav
pogosto v trgovino. Poleg me regrat v trgovini nikoli ne vleče, ker se ne ve,
kje je bil nabran
regrat.
cvetovi trobentic (če jih imamo)
2 krompirja
česen
ocvirki
sol
bučno olje
kis
Na očiščen in opran regrat narežemo še vroč kuhan
krompir (tokrat sem ga kuhala v oblicah, v prejšnjem receptu pa v lupini, obe
varianti sta mogoči). Dodamo na drobno nasekljan česen, posolimo, po krompirju
in solati polijemo bučno olje in dodamo kis po okusu. Kis lahko prej zmešamo z
nekaj škrobne vode, v kateri se je kuhal krompir (če smo ga pripravljali v
oblicah). Premešamo, zabelimo s prepražimo ocvirki in okrasimo s trobenticami.
Ni komentarjev:
Objavite komentar