Jedi si je zaželel John, ko je nekega dne slišal od
svoje mame, kako slastna je bila. Omaka mora biti preprosta, brez posebnih
začimb, da lahko okusimo prefinjen okus morskih rakcev.
Če uporabimo zamrznjene kozice, jih prej odtalimo v
vodi in dobro popivnamo s papirnimi kuhinjskimi brisačami. Zamrznjene še z
nekaj ledu nam namreč preprečijo praženje, ki pa je na začetku nujno potrebno,
da ima jed pravi okus in vonj.
špageti
kozice – sveže ali zamrznjene
oljčno olje
česen
suhi paradižnik (zelo malo, samo za začimbo)
peteršilj
malo belega vina.
Na hladno oljčno olje denemo na kolobarčke narezan
česen in ga pražimo samo malo, toliko da zadiši, a da se ne prežge. Dodamo
osušene kozice, premešamo, potem še na drobno sesekljan sušen paradižnik in peteršilj. Malce
pražimo in dodamo malo belega vina. Pokuhamo za nekaj minut, toliko da skoraj
vse vino povre in dodamo špagete, ki smo jih kuhali kakšno minuto manj in se do
konca skuhajo skupaj z omako in vsrkajo njen omamen okus. Na koncu vmešamo še malce svežega peteršilja.
Zraven pa kozarček malvazije.
Ni komentarjev:
Objavite komentar