nedelja, 24. maj 2020

Mediteranska gibanica


Mediteranska zato, ker smo nekoliko drugače zloženemu mešanemu štrudlju dodali še arancine, ki so iz sestavin izvabili vabeč primorski okus.
Čeprav je nejasna, sem izbrala fotografijo od strani, da bi se bolje videlo v slastno vsebino štrudlja.


1 zavitek pirinega vlečenega testa
maslo
oljčno olje
drobtine
6 jabolk
rozine namočene v rumu
cimet
drobno nasekljani arancini
2 jajci
500 g skute
1 kisla smetana
3 žlice sladkorja ali eritritola
naribana lupinica bio limone
rozine

Naribamo jabolka in vanje zamešamo rozine z rumom, cimet in nasekljane arancine. Lahko tudi nekaj piškotnih drobtin, da popijejo odvečno tekočino ruma.
Stepemo beljaka. Rumenjaka penasto stepemo s sladkorjema in vmešamo skuto, limonino lupinico in kislo smetano. Dodamo sneg in rozine.
Drobtine svetlo prepražimo na oljčnem olju z maslom.
Pekač naoljimo in najprej nanj položimo plast testa. Nato nanj razprostremo drobtine in jabolčno zmes. Prekrijemo jo s plastjo testa in skutno zmesjo. Nato je na vrsti spet testo. Če smo zaradi velikosti pekača testo in maso že porabili, tu končamo. Če ne, ponovimo še enkrat vse skupaj. Denemo v pečico in pri 180 stopinjah pečemo 30 minut. 10 minut pred koncem peke gibanico po vrhu premažemo z vodo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar