Marmorni kolač po tem receptu sem spekla že dolgo
nazaj, a nikoli nimam dovolj časa, da bi recept spisala za objavo na blogu. S
to zamudo zapisi najbrž zgubijo kar nekaj sočnosti, ker so misli, ki so me obhajale
med peko že nekje daleč.
Recept sem našla nekje na spletu in ga priredila malo
po svoje. V originalnem receptu je samo olje, nič masla. Potem samo mleko, nič
smetane. Dvakrat več sladkorja, manj kakava in brez ruma.
4 jajca
½ jogurtovega lončka oljčnega olja
½ jogurtovega lončka stopljenega masla
½ jogurtovega lončka mleka
½ jogurtovega lončka sladke smetane
1 jogurtov lonček sladkorja
2 vaniljina sladkorja
naribana lupinica 1 limone
3 jogurtovi lončki moke
½ pecilnega praška
5 žlic kakava
pokrovček ruma
Penasto umešamo jajca, sladkor, vaniljin sladkor in
naribano limonino lupinico. Med stepanjem počasi vlivamo olje, stopljeno maslo,
mleko in smetano. Po žlicah dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom.
Polovico testa zlijemo v pomaščen in pomokan model, najbolje v tistega z luknjo
na sredini. V drugo polovico vmešamo kakav in še to zlijemo v pekač. Pečemo pri
200 stopinjah 45 minut. Preizkusimo z nožem ali zobotrebcem, če je kolač pečen.
Ni komentarjev:
Objavite komentar