ponedeljek, 4. maj 2020

Špinačni njoki v rdeči omaki


Ko kuham kakršnokoli rdečo omako, se spomnim škampov »v ta rdeč omak«, ki smo jih užili v Beogradu v neki imenitni restavraciji z nekim veleposlanikom, ki je preprosto užival v tej jedi. Tu pa gre bolj za preprosto jed. Za domače njoke v paradižnikovi omaki. Ki pa niso nič manj slastni od tiste jedi iz Beograda. Nasprotno. Še bolj.


domači njoki
oljčno olje
česen
sveži češnjev paradižnik in paradižnikova omaka iz konzerve ali
češnjevi paradižniki iz konzerve
oljke
malce sušenega paradižnika za začimbo
sveže mediteranske začimbe (origano, timijan, bazilika)
peteršilj
poper
sol
parmezan

Na oljčnem olju prepražimo česen, toliko da zadiši, a se ne prežge (to je zelo pomembno za okus omake). Dodamo oljke in na četrtinke narezane češnjeve paradižnike in omako. Začinimo in kuhamo kakšnih dvajset minut. Omako prelijemo preko kuhanih domačih špinačnih njokov. Na vse skupaj naribamo parmezan. Uživamo.
Recept za domače njoke najdete v prejšnjem blogu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar