Ko kuham kakršnokoli rdečo omako, se spomnim škampov »v
ta rdeč omak«, ki smo jih užili v Beogradu v neki imenitni restavraciji z nekim
veleposlanikom, ki je preprosto užival v tej jedi. Tu pa gre bolj za preprosto
jed. Za domače njoke v paradižnikovi omaki. Ki pa niso nič manj slastni od
tiste jedi iz Beograda. Nasprotno. Še bolj.
domači njoki
oljčno olje
česen
sveži češnjev paradižnik in paradižnikova omaka iz
konzerve ali
češnjevi paradižniki iz konzerve
oljke
malce sušenega paradižnika za začimbo
sveže mediteranske začimbe (origano, timijan,
bazilika)
peteršilj
poper
sol
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo česen, toliko da zadiši, a
se ne prežge (to je zelo pomembno za okus omake). Dodamo oljke in na četrtinke narezane
češnjeve paradižnike in omako. Začinimo in kuhamo kakšnih dvajset minut. Omako
prelijemo preko kuhanih domačih špinačnih njokov. Na vse skupaj naribamo
parmezan. Uživamo.
Recept za domače njoke najdete v prejšnjem blogu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar