nedelja, 25. avgust 2013

Hroštuli

Po slovensko bi jim rekli flancati. Dalmatinska izvedba ni niti tako krhka kot pri nas krhki flancati (v hrvaški Istri so podobni našim), niti tako mehka, kot so pri nas kvašeni. Testo je bolj kompaktno in precej hrustljavo. S kančkom pomarančne lupine pa dobijo še mediteranski navdih. Recept sem prepisala kar v originalu. Tako boste laže zadobili pravi občutek za njih pripravo. V receptu sicer ni bila navedena količina moke, je pa verjetno nekako tako kot s pripravo palačink. Pravo gostoto testa je treba začutiti. Torej spet občutek. Ko sem iskala podobne recepte po spletu, sem zasledila tudi takšne, ki količine moke nimajo opredeljene. Iz nekaterih drugih pa lahko sklepamo, da je za to količino jajc porabimo nekje okoli pol kile.


Hroštuli Carpusina 2013
Smiksati:
3 cijela jaja
3 žumanjka
3 žlice ulja
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
Pomalo dodavati:
naribanu koricu naranče
brašno
2x na vrh noža sode bikarbone.

Umijesiti tijesto, razvaljati, rezati, vezati u mašne, frigati (u dubokom ulju).

Ni komentarjev:

Objavite komentar