Po slovensko bi jim rekli flancati. Dalmatinska
izvedba ni niti tako krhka kot pri nas krhki flancati (v hrvaški Istri so
podobni našim), niti tako mehka, kot so pri nas kvašeni. Testo je bolj
kompaktno in precej hrustljavo. S kančkom pomarančne lupine pa dobijo še
mediteranski navdih. Recept sem prepisala kar v originalu. Tako boste laže
zadobili pravi občutek za njih pripravo. V receptu sicer ni bila navedena
količina moke, je pa verjetno nekako tako kot s pripravo palačink. Pravo
gostoto testa je treba začutiti. Torej spet občutek. Ko sem iskala podobne
recepte po spletu, sem zasledila tudi takšne, ki količine moke nimajo
opredeljene. Iz nekaterih drugih pa lahko sklepamo, da je za to količino jajc
porabimo nekje okoli pol kile.
Hroštuli Carpusina 2013
Smiksati:
3 cijela jaja
3 žumanjka
3 žlice ulja
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
Pomalo dodavati:
naribanu koricu naranče
brašno
2x na vrh
noža sode bikarbone.
Umijesiti tijesto, razvaljati, rezati, vezati u
mašne, frigati (u dubokom ulju).
Ni komentarjev:
Objavite komentar