Včasih si zaželimo izpustiti meso iz jedilnika. Zaradi tega, ker smo se prenajedli mesa z žara, ali pa nam vročina enostavno ne vzbudi
želje po težji hrani. Lahka zelenjavna je torej primerna odločitev.
Za 4 osebe
4 krompirji
oljčno olje
1 večji ali dva manjša jajčevca
2 bučki
1 čebula
6 strokov česna
1 dl paradižnikove omake
bazilika, timijan, origano,
sol, poper
Bešamel
3 dl mleka
1, 5 žlice moke
1 jajce
1 dl kisle smetane
Na ponvi na zelo malo oljčnega olja prepražimo najprej olupljene
in na tanke rezine narezane jajčevce, umaknemo jih na stran, na prazno površino
dolijemo še malo oljčnega olja in prepražimo še na kolobarčke narezane bučke in
na rezine narezan česen. Malo popražimo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo s pokrovko
in pustimo še kakšnih pet minut, da se duši. Vse malo posolimo. Zelenjavo
vzamemo iz ponve in jo nekje odložimo. Na isto ponev denemo še malo oljčnega
olja, kjer prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo paradižnikovo omako, malo soli
in začimbe ter premešamo.
V naoljen pekač primerne velikosti najprej zložimo
pol bučk, celotno paradižnikovo omako, vse jajčevce, ves krompir in nato
preostalo polovico bučk. Zalijemo z bešamelom. Pečemo tričetrt ure na 180
stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar