Navdih za tole pizzo sem dobila v
Pizzeriji Grimani.
Mojemu yernotu je bila tako všeč, da mu je, kljub obilni večerji, služila kot
motivacija, da se kasno zvečer odpravi še na dodaten obrok.
olivno olje
paradižnikova omaka
sol
origano, timijan, bazilika
suha salama
paprika
lahko kakšen obroček čebule
češnjev paradižnik
nariban sir
kisla smetana
Testo za pizzo seveda pripravimo doma. Lahko ga
pripravimo več in ga po porcijah zamrznemo. Prav lepo počaka na priložnost, ko
si doma zaželimo pizze. Testo razvaljamo in položimo na pomaščen pekač, še
najbolje pa je, če namesto olja uporabimo pergamentni papir. Testo na rahlo
premažemo z olivnim oljem in na tanko s paradižnikovo omako. Posolimo. Raje
manj, samo s kakšnim ščepcem, da pizza ne bo preslana. Posujemo z začimbami in
obložimo s kolobarčki suhe salame, trakovi paprike, obročki čebule ter z napol
prerezanim češnjevim paradižnikom. Po oblogi naribamo sir in po vrhu z žličko
naložimo kislo smetano. Pizzo pečemo pri visoki temperaturi (230 stopinj) 5 do
10 minut. Odvisno od pečice. Raje malo pokukajmo vanjo vsake toliko in preverjajmo,
če se je rob že primerno zapekel.
Ni komentarjev:
Objavite komentar