Na morskih počitnicah smo, poleg zdravega športnega
življenja v najboljši družbi, uživali tudi v kulinaričnih dobrotah mladega
kuharja zapriseženega zdravi prehrani. Na dalmatinski otok je pritovoril polno
vrečo bio in eko polnovrednih živil. Tako smo lahko uživali v kombinaciji
zdrave polnovredne kuhinje z mediteranskim navdihom. Pirina rižota je bila prva
izmed njegovih s posebno skrbnostjo ustvarjenih jedi.
Tudi iz pirinega riža lahko skuhamo rižoto po
lastnem okusu. Mi smo imeli tokrat na jedilniku takšno s pršutom, veliko zelenjave
in seveda, ker smo jo pripravljali v Dalmaciji, tudi s šopkom mediteranskih
začimb.
100 g pirinega riža na osebo
oljčno olje
malo pršuta
čebula
por
česen
korenček
bučke
paprika
paradižnik
in ostala zelenjava glede na okus in letni čas
sol
peteršilj
mediteranske začimbe (lovor, rožmarin, origano,
timijan, bazilika)
Ni komentarjev:
Objavite komentar