Iz Silbe. Naša gostiteljica nam za dobrodošlico ob prihodu
v apartma vedno speče kaj dobrega. Pa ne samo takrat. Tudi občasno med bivanjem nam
vsake toliko prinese kakšno sladico lastne peke. Tokrat nam je prinesla
jabolčno pito, katere testo je malo
drugačno od tistega kot smo ga vajeni. Pri nas na celini namreč krhko testo po
navadi pripravljamo samo z rumenjakom ali pa največ enim jajcem. Tu so v testu
kar tri in to cela.
Testo
3 jajca
70 g sladkorja
150 g margarine
300 g moke
2 pecilna praška
Nadev
jabolka
2 žlici marelične marmelade
1 vaniljin sladkor
cimet
cimet
Iz zgoraj naštetih sestavin zamesimo testo. Na peki
papir ga denemo najprej polovico. Nanj razporedimo nadev, ki smo ga pripravili
iz naribanih jabolk, marelične marmelade, vaniljinega sladkorja in cimeta. Po vrhu
položimo še preostalo polovico testa. Pečemo na 180 stopinjah tri četrt ure. Pustimo, da se ohladi kar v pekaču in jo potem narežemo. Po želji jo na koncu potresemo še s sladkorjem v prahu. To je vse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar