ponedeljek, 12. avgust 2013

Poletna solata

S fižolom in jajcem – zanjo in zanj.
Poleti na tržnici pri domačinih težko dobimo nežnejše variante zelenih solat. Večinoma je to že nekoliko trši radič, endivija ali pa kakšne druge na sonce in vročino odporne vrste, ki so morale med rastjo biti še kako drugače zaščitene. Takšne bolj robustne solate pa moramo ob postrežbi mehčati s toplejšimi dodatki – jajci, fižolom, krompirjem, sirom ali pa kakšnim spečenim mesom ali panceto. Pri nas smo se tokrat vsled velike vročine odločili za vegi varianto. Pri tem si je ona zaželela različico z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in naribanim jajčkom on pa z bučnim oljem in na čolničke narezanimi jajčki


Za dve skledi
četrt zelene solate
100 g kuhanega rjavega fižola
2 trdo kuhani jajci
2 stroka česna
sol
boljše oljčno olje in balzamični kis (zanjo)
ali
prekmursko bučno olje in domač vinski kis (zanj)


Pravzaprav sem že vse povedala. Naredimo pač solato in uživamo v želeni strukturi sestavin in kombinaciji okusov pripravljenih posebej zanjo in zanj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar