S fižolom in jajcem – zanjo in zanj.
Poleti na tržnici pri domačinih težko dobimo
nežnejše variante zelenih solat. Večinoma je to že nekoliko trši radič,
endivija ali pa kakšne druge na sonce in vročino odporne vrste, ki so morale
med rastjo biti še kako drugače zaščitene. Takšne bolj robustne solate pa
moramo ob postrežbi mehčati s toplejšimi dodatki – jajci, fižolom, krompirjem,
sirom ali pa kakšnim spečenim mesom ali panceto. Pri nas smo se tokrat vsled
velike vročine odločili za vegi varianto. Pri tem si je ona zaželela različico z oljčnim oljem,
balzamičnim kisom in naribanim jajčkom on pa z bučnim oljem in na čolničke narezanimi jajčki
Za dve skledi
četrt zelene solate
100 g kuhanega rjavega fižola
2 trdo kuhani jajci
2 stroka česna
sol
boljše oljčno olje in balzamični kis (zanjo)
ali
prekmursko bučno olje in domač vinski kis (zanj)
Pravzaprav sem že vse povedala. Naredimo pač solato
in uživamo v želeni strukturi sestavin in kombinaciji okusov pripravljenih
posebej zanjo in zanj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar