nedelja, 4. avgust 2013

Njoki z gobami

Njoke skoraj vedno pripravljamo doma. Domači so bolj okusni, pa tudi nekako bolj čvrsto strukturo imajo. Na zalogi sem imela še mešanico v Sloveniji nabranih gob. Iz moje roke nabranih si ne bi upala uporabiti, ker pa sem jih dobila od gobarja, ki sodi med dva naj gobarja v Slovenji, sem se z veseljem predala kombinaciji okusov. In prav takšna omaka iz miksa gob je najbolj okusna. Če nimate te sreče, da bi imeli dvornega gobarja, pa seveda lahko uporabite katere koli užitne gobe.


oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
gobe
majaron, lovorjev list, malo rožmarina
sol, poper
peteršilj

Na hladno oljčno olje denemo nasekljano čebulo in jo pražimo, da postekleni. Takrat dodamo še na kolobarčke narezan česen. Dodamo očiščene in narezane gobe in začimbe. Posolimo in popopramo. Najprej pražimo, da gobe postanejo voljne, potem ponev pokrijemo s pokrovko in še nekaj časa dušimo. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj. Na koncu lahko dodamo še malce sladke smetane. Postrežemo z domačimi njoki. Parmezan si naribamo po okusu. Eni ga marajo, drugi ne.

Sem pravkar opazila, da sem recept za njoke z gobami že enkrat zapisala. Nič hudega. Primerjava je vsekakor zanimiva, ker vsakič naredim malo drugače.

Ni komentarjev:

Objavite komentar