Njoke skoraj vedno pripravljamo doma. Domači so
bolj okusni, pa tudi nekako bolj čvrsto strukturo imajo. Na zalogi sem imela še
mešanico v Sloveniji nabranih gob. Iz moje roke nabranih si ne bi upala
uporabiti, ker pa sem jih dobila od gobarja, ki sodi med dva naj gobarja v
Slovenji, sem se z veseljem predala kombinaciji okusov. In prav takšna omaka iz
miksa gob je najbolj okusna. Če nimate te sreče, da bi imeli dvornega gobarja,
pa seveda lahko uporabite katere koli užitne gobe.
oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
gobe
majaron, lovorjev list, malo rožmarina
sol, poper
peteršilj
Na hladno oljčno olje denemo nasekljano
čebulo in jo pražimo, da postekleni. Takrat dodamo še na kolobarčke narezan česen. Dodamo očiščene
in narezane gobe in začimbe. Posolimo in popopramo. Najprej pražimo, da gobe
postanejo voljne, potem ponev pokrijemo s pokrovko in še nekaj časa dušimo. Na
koncu dodamo še sesekljan peteršilj. Na koncu lahko dodamo še malce sladke smetane. Postrežemo z domačimi njoki. Parmezan si
naribamo po okusu. Eni ga marajo, drugi ne.
Sem pravkar opazila, da sem recept za njoke z gobami že enkrat zapisala. Nič hudega. Primerjava je vsekakor zanimiva, ker vsakič naredim malo drugače.
Sem pravkar opazila, da sem recept za njoke z gobami že enkrat zapisala. Nič hudega. Primerjava je vsekakor zanimiva, ker vsakič naredim malo drugače.
Ni komentarjev:
Objavite komentar