četrtek, 1. avgust 2013

Taralli

Recept za tele slane kekse je je mlajša hčera našla v Odprti kuhinji. Kadar pogrešamo slano, se običajno loti rogljičkov s feto, tokrat pa je poskusila nekaj novega. Taralli so keksi za prigrizek in izvirajo iz južnega dela itaijanskega polotoka. Obstajata slana in sladka različica, danes smo se lotili prve. Recept v Odprti kuhinji je rezultiral v nekoliko preslane prigrizke, zato sem količino soli nekoliko zmanjšala (iz 5 na 2 g). Uporabili smo rožmarin, sicer pa jih lahko začinimo s katerokoli začimbo, lahko pa tudi s sezamovimi semeni.


250 g moke
2 g soli
100 ml belega vina
75 ml oljčnega olja
nasekljan rožmarin

V skledo denemo moko, jo solimo in premešamo. Prilijemo vino in olje ter dodamo rožmarin. Vse dobro pregnetemo tako, da dobimo gladko in mehko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati pol ure. Iz testa oblikujemo svaljke, ki jih na koncu staknemo skupaj. Pečico vklopimo na 200 stopinj, pult pogrnemo s prtičem, na pekač položimo peki papir, na štedilniku pa zavremo rahlo osoljeno vodo. V krop polagamo testene obročke, ko priplavajo na vrh, jih poberemo iz vode in zlagamo na prtiček, da popivna vodo. Preložimo jih na pekač in pečemo 20 – 25 minut. Po približno 10 minutah temperaturo znižamo na 160 stopinj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar