Za uspeh te solate je ključna kvaliteta osnovne
sestavine – kumaric (lat. Cucumis
sativus, it. cetriolo, nem. Gurke, an. cucumber, hrv. krastavac, istrsko tudi
kogumar, kokumer). Morajo biti sveže in čvrste in ne grenke. Grenkobo
preverimo tako, da odrežemo vršiček in poskusimo notranjost. Tovrstna solata je
izjemna priloga k polpetom ali pa k sveže pripravljeni plavi ribi.
Za 2 osebi
1 kumarica ali več majhnih
4 manjši krompirji
1 rdeča čebula
sol, poper
oljčno olje, vinski kis
Če je kumarica večja jo olupimo, manjšim lahko lupino
pustimo. Naribamo jih ali pa na tenko narežemo na kolobarčke. Krompir skuhamo v
lupini, skuhanega olupljenega narežemo na rezine na kumarice. Dodamo na tenko
na polovične kolobarčke narezano čebulo. Posolimo in popopramo in zabelimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar