blanširana špinača
šalotka (lahko pa tudi kakšna druga vrsta čebule)
česen
sol
olivno olje
malo masla
malo sladke smetane
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in česen (oblika sekljanja ni tako pomembna, ker bomo kasneje itak vse zmiksali). Čebulo damo na hladno olivno olje, česen pa proti koncu praženja, le toliko, da zadiši. Na to denemo blaširano špinačo in še malo tekočine, ki je od tega ostala (ne preveč, da bo ravno prav gosto). Solimo. Pokuhamo. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, kar v loncu. Še malo pokuhamo. Dodamo malo masla, premešamo in še malo tekoče sladke smetane, ki jo nežno krožno vmešamo, da se po vrhu še vidi svetlejše mlečne sledi. Najboljša je s pire krompirjem in kakšnim polpetom. Ali pa kot Tafelspitz, znano dunajsko kombinacijo govedine iz juhe, špinače, pireja in obvezno hrena.
Ni komentarjev:
Objavite komentar