četrtek, 14. februar 2013

Piščanec v smetanovi omaki

Kuharsko sem se s to jedjo prvič spoznala v študentskih letih, ko jo je kolegica skuhala pri meni doma. Še pri starših in še v stari postavitvi kuhinje, na štedilniku pri vratih. Takrat smo jo večinoma delali s puranom, danes pa večkrat s piščancem. Pravzaprav je že dolgo nismo pripravili, ker je omaka precej izdatna, okus hčera, ki so včasih želele skoraj samo tole, pa se z odraščanjem spreminja (glej pri bolonjskih špagetih). Tokrat je kosilo pripravila mlajša hči.


zrezki iz piščančjega fileja
sir
sladka smetana
olivno olje
sol
sveže mlet poper
muškatni orešček

Zrezke posolimo, popopramo in naoljimo. Na razgreti ponvi jih zlato zapečemo iz obeh strani. Pri piščancu moramo paziti, da je meso dobro prepečeno. Na piščanca denemo sir (najboljši je tisti za toast, lahko pa katerekoli druge vrste, le da je na tanko narezan) in ščep muškatnega oreščka. Pokrijemo, da se sir raztopi, zalijemo s sladko smetano in odstavimo z ognja. Zraven gre najbolje krompirjev pire, lahko pa tudi na vodi skuhan riž.

Ni komentarjev:

Objavite komentar