nedelja, 17. avgust 2014

Aperol Spritz

Aperol Spritz je bil aperitiv kosila v nekem vzporednem svetu, tam doli pod dolenjskimi hribi, na vrtu kjer se vije potoček in zajezi v jezerce z rastlinjem, ki lebdi na vodi. Tam na koncu vrta pa zelenjavni vrtiček vrtlarice. Vse lepo urejeno, po gredah, v ustreznih kombinacijah. No, na tem prijetnem vrtu, smo počasi uživali poletno kosilo.
Za aperol špric lahko najdemo sicer različne recepte. V Slovenji ga pripravljajo s penino, Aperolom in sodavico. Sicer pa bi bilo najbolj prav, če bi bila uporabljena penina Prosecco. Pri vseh receptih pa je sestavina led in zataknjena rezina pomaranče.


led
penina
Aperol
sodavica ali pa kar radenska

V kozarec z ledom nalijemo po tretjino od vsake tekočine. Koktajl je osvežujoč aperitiv za poletne dni ali pijača za tople poletne večere.

Ni komentarjev:

Objavite komentar