Aperol Spritz je bil aperitiv kosila v nekem
vzporednem svetu, tam doli pod dolenjskimi hribi, na vrtu kjer se vije potoček
in zajezi v jezerce z rastlinjem, ki lebdi na vodi. Tam na koncu vrta pa
zelenjavni vrtiček vrtlarice. Vse lepo urejeno, po gredah, v ustreznih
kombinacijah. No, na tem prijetnem vrtu, smo počasi uživali poletno kosilo.
Za aperol špric lahko najdemo sicer različne
recepte. V Slovenji ga pripravljajo s penino, Aperolom in sodavico. Sicer pa bi bilo najbolj prav, če bi bila uporabljena penina Prosecco. Pri vseh receptih pa je
sestavina led in zataknjena rezina pomaranče.
led
penina
Aperol
sodavica ali pa kar radenska
V kozarec z ledom nalijemo po tretjino od vsake
tekočine. Koktajl je osvežujoč aperitiv za poletne dni ali pijača za tople
poletne večere.
Ni komentarjev:
Objavite komentar