Parfait je bil presenečenje za desert. Gospodinja
ga je prinesla zvrnjenega iz velikega modela za šarklje. Mlečno jajčni okus z
orehi, ki se gosto topi v ustih. Izjemno.
5 dl sladke
smetane
150 g sladkorja
- pol v prahu, pol kristalnega
4 jajca
1 vrečka
vaniljevega sladkorja
1/2 dl
maraskina ali kirsh
250 g
zmletih orehov ali mandljev ali lešnikov
Penasto
umešamo sladkor, vaniljev sladkor in rumenjake. Stepemo smetano in posebej še
beljake. Počasi in postopoma vmešamo smetano in beljake v zmes iz rumenjakov in
sladkorja in dodamo še maraskino. Na koncu počasi vmešamo še zmlete orehe -
veliko boljši so, če so zmleti na roko v mlinčku, kot pa v multipraktiku! Zmes
zlijemo v posodo in damo v zamrzovalnik za vsaj 8 ur preden serviramo.Zraven lahko postrežemo topel preliv iz pokuhanih malin, malce sladkorja in ščepcem cimeta.
Ni komentarjev:
Objavite komentar