nedelja, 17. avgust 2014

Orehov parfait

Parfait je bil presenečenje za desert. Gospodinja ga je prinesla zvrnjenega iz velikega modela za šarklje. Mlečno jajčni okus z orehi, ki se gosto topi v ustih. Izjemno.


5 dl sladke smetane
150 g sladkorja - pol v prahu, pol kristalnega
4 jajca
1 vrečka vaniljevega sladkorja
1/2 dl maraskina ali kirsh
250 g  zmletih orehov ali mandljev ali lešnikov

Penasto umešamo sladkor, vaniljev sladkor in rumenjake. Stepemo smetano in posebej še beljake. Počasi in postopoma vmešamo smetano in beljake v zmes iz rumenjakov in sladkorja in dodamo še maraskino. Na koncu počasi vmešamo še zmlete orehe - veliko boljši so, če so zmleti na roko v mlinčku, kot pa v multipraktiku! Zmes zlijemo v posodo in damo v zamrzovalnik za vsaj 8 ur preden serviramo.

Zraven lahko postrežemo topel preliv iz pokuhanih malin, malce sladkorja in ščepcem cimeta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar