Zelo prijetna jed. Mehki njoki in spojena okusa
lososa in mlade špinače. Vse se kar topi v ustih. Lahko pa naredimo tudi
različico samo s špinačo in brez lososa. Njoki so najboljši, če jih pripravimo
sami. Priprava sploh ni težavna, naredimo jih takrat, ko nam ostane nekaj
kuhanega ali pire krompirja in jih zamrznemo (če jih ne nameravamo porabiti
vsaj naslednji dan).
Za 2 osebi
500 g njokov
oljčno olje
100 g svežega ali zamrznjenega lososa
2 stroka česna
2 večje pesti mlade špinače
sol, poper
sladka smetana
Na oljčnem olju prepražimo na koščke narezanega lososa
in na lističe narezan česen. Solimo in po okusu malo popopramo. Dodamo sladko
smetano, premešamo in vmešamo še lističe mlade špinače. V omako vsujemo skuhane
njoke, premešamo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar