nedelja, 17. avgust 2014

Njoki z lososom in mlado špinačo

Zelo prijetna jed. Mehki njoki in spojena okusa lososa in mlade špinače. Vse se kar topi v ustih. Lahko pa naredimo tudi različico samo s špinačo in brez lososa. Njoki so najboljši, če jih pripravimo sami. Priprava sploh ni težavna, naredimo jih takrat, ko nam ostane nekaj kuhanega ali pire krompirja in jih zamrznemo (če jih ne nameravamo porabiti vsaj naslednji dan).


Za 2 osebi
500 g njokov
oljčno olje
100 g svežega ali zamrznjenega lososa
2 stroka česna
2 večje pesti mlade špinače
sol, poper
sladka smetana

Na oljčnem olju prepražimo na koščke narezanega lososa in na lističe narezan česen. Solimo in po okusu malo popopramo. Dodamo sladko smetano, premešamo in vmešamo še lističe mlade špinače. V omako vsujemo skuhane njoke, premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar